Çevremizdeki pek çok kişiden duyuyoruz genelde halsiz , bitkin oluşlarını , sabahları yataktan kalkmak istemeyişlerini ve ne kadar dinlenselerde yorgunluk hissinin geçmediğini ... Peki bu durum , durumun belirtileri yada engellemek için yapilmasi gerekenler nelerdir ?
Kronik yorgunluk semptomları şunlardır ;
•Halsizlik, kas ve eklemlerde ağrı, uykusuzluk, stresle baş etmede zorlanma, kronik baş ağrısı, bazı yiyeceklere kokulara hassasiyet, ruh halinde ani değişimler, depresyona eğilim.
Bunlardan bir yada daha fazlasını yaşıyorsanız bi şüphelenelim Peki bu sendromun tedavisi için neler yapmalıyız ? Kesin bir tedavi geliştirilmemiş olan bu sendroma DOĞRU BESLENME VE BAĞIŞIKLIK SISTEMİMİZİ doğru çalıştırmakla tedavi edebiliriz. Bilim insanları milyonlarca insanı etkileyen kronik yorgunluk sendromuna neden olan mekanizmaları anlamaya çalışırken sorunun arkasında bağışıklık sistemi ve hücrelerin enerji üretiminden sorumlu olan nitokondrilerin fonksiyonlardaki bir problemden olduğunu düşünüyor. O zaman biz sağlıklı beslenerek tüm sorunlara engel olabiliriz. Sağlıklı beslenmeyi bir kaç maddede toparlayalım.
▪Günlük enerji dengemizi sağlamalıyız.
▪Karbonhidrat, protein ve yağ dengesini sağlamalıyız
▪Gluten ağırlıklı beslenmemeliyiz.
▪Az az sık sık beslenmeliyiz.
▪Ara öğünleri es geçmemeliyiz.
▪Bol su tüketmeliyiz.
▪Sporu , fiziksel aktiviteyi artırmalıyız .
▪Kafein tüketimine dikkat etmeliyiz.
Probiyotik tüketimini artırmalıyız.